Proje Başvurusu Destek Talepleri için “SRO-Trackit”

Mart 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere, dış destekli bir proje çağrısı için hazırlanan başvuruda Baş Araştırmacı olmak isteyen araştırmacıların, Sponsorlu Araştırmalar Ofisi (SRO) tarafından işleme alınmak üzere yeni SRO-Trackit hizmeti aracılığıyla bir Proje Başvurusu Destek Talebi göndermeleri gerekecektir.

Konuyla ilgili 14 Nisan 2023 tarihinde SRO tarafından düzenlenen webinarı arşivimizden izleyebilirsiniz:

Trackit Kullanımı ve Yürütücülük Onayları


SRO-Trackit açmak için tıklayın.

Formları buradan indirebilirsiniz (form yükleme alanına birden fazla belge seçerek yükleyebilirsiniz):

Proje Başvurusu Niyet Beyanı Formu (tüm PI’lar)

Araştırma öğretim üyeleri ve doktora sonrası araştırmacılar için PI Onay formu

Doktora adayları için PI Onay formu


Kimler SRO-Trackit’i kullanmalıdır?

Baş Araştırmacılar. Bu rol ile ulusal veya uluslararası bir proje başvurusu geliştirmeyi planlıyorsanız, bir SRO-Trackit açmalısınız.

Kimler dış fonlu proje başvurusunda Baş Araştırmacı olabilir?

Tüm öğretim üyeleri, Dekanlıkların bilgisi dahilinde Baş Araştırmacı olarak dış fonlu proje başvurusu yapabilir (öğretim üyesinin proje başvuru destek talepleri Dekanlar tarafından dijital olarak onaylanır).

Araştırma öğretim üyeleri, direktörlerinin onayı ile hibe başvurusunda bulunabilirler. Doktora sonrası araştırmacıların ve doktora adaylarının Baş Araştırmacı olmasına olanak veren hibe programları için, süpervizörleri / direktörleri tarafından benzer bir onay gereklidir. Bu onay, SRO-Trackit’inize yüklenecek olan (aşağıdaki şablonlar) imzalı bir onay mektubu ile beyan edilir.

Baş Araştırmacı onayları ile ilgili SRO gereksinimlerinin ayrıntılı açıklaması için lütfen sayfamızı inceleyiniz.

Onay formları:

  • Araştırma öğretim üyesi ve doktora sonrası araştırmacılar için: şablonu indirmek için tıklayın
  • Doktora adayları için: şablonu indirmek için tıklayın

SRO-Trackit’i ne zaman kullanmam gerekir?

Proje Başvurusu Destek Talebi hizmeti, herhangi bir ulusal/uluslararası teklif çağrısının kapanış tarihinden en az 10 iş günü önce kullanılmalıdır. (Örneğin, son başvuru tarihi 3.4.2023 olan TÜBİTAK 1001 ilk tur başvuruları için, teklif vermek isteyen Baş Araştırmacıların en geç 20.3.2023 tarihine kadar SRO-Trackit üzerinden destek talebinde bulunmaları gerekmektedir.) 

 Horizon Europe (HE) koordinatörlükleri için özel durum: Çok ortaklı bir Horizon Europe proje teklifinde Koordinatör olarak rol alacaksanız ve bir dış danışmandan “proje yazım hizmeti” almak istiyorsanız, uluslararası bir ihale sürecine girmek gerekecektir. Bu yüzden, bir SRO-Trackit açmanız ve koordinatörlük planlarınızı HE çağrı tarihinden en az 4 ay önce bize bildirmeniz gerekmektedir.

SRO-Trackit’e nereden erişebilirim?

Hizmete Koç Üniversitesi ana trackit portalında “SRO-Trackit” başlığı altında erişim sağlanmaktadır.

SRO-Trackit’te bir talebi nasıl tamamlarım ve sonraki adımlar nelerdir?

Sistem, Baş Araştırmacı olarak sizinle ve planlanan proje başvurunuzla ilgili temel bilgileri istemektedir. Tüm Baş Araştırmacılar, bu sayfadan indirebileceğiniz kısa bir Proje Başvurusu Niyet Beyanı Formu yükler. Yukarıda belirtildiği gibi, Baş Araştırmacı olacak araştırma öğretim üyeleri, doktora sonrası araştırmacılar ve doktora adayları ek bir süpervizör / direktör onay formu da yüklerler. SRO, talebi işleme alır ve adayın uygunluğunu kontrol eder. Öğretim üyesi talepleri Dekanlarının dijital onayından geçtikten sonra SRO ile proje geliştirme hizmetlerini planlamaya başlayabilirler. Araştırma öğretim üyesi, doktora sonrası araştırmacı veya doktora adayı olan uygun (ve yüklenen form aracılığıyla onaylanan) bir Baş Araştırmacı ile SRO doğrudan iletişime geçer ve destek hizmetlerini planlar. SRO, trackit taleplerini 3 iş günü içinde sonuçlandırır.

Neden SRO-Trackit kullanmak zorundayım?

SRO-Trackit, SRO’nun proje başvurusu hazırlama ihtiyaçlarınızı zamanında ve etkin bir şekilde karşılamasını sağlar. SRO’nun talepleri önceliklendirmesine ve sınıflandırmasına, hizmetlerinin hızını ve kalitesini artırmasına ve proje başvurusu hazırlama ve sunma sürecinde hataları en aza indirmesine yardımcı olur. Ayrıca, sistem başvuru sahibinin statüsüne bağlı olarak fakülte dekanları, araştırma merkezi müdürleri, laboratuvar direktörleri veya tez danışmanları tarafından onay sürecini hızlandıracaktır. 20.3.2023’ten sonra sunulan yeni proje başvurularından başlayarak, proje başvurularında VPRD onayı, SRO-Trackit kullanılmadan tamamlanamaz.