Baş Araştırmacılar için Sponsorlu Araştırmalar Ofisi İsterleri

Öğretim üyeleri sponsor kurallarına göre uygun oldukları her proje başvurusunda Baş Araştırmacı olabiilirler. Başvurularını tamamlayabilmek için, “SRO-Trackit” talebi açmaları gerekir. Takip eden sürecin açıklaması için tıklayınız.

Koç Üniversitesi, araştırma öğretim üyeleri, doktora sonrası araştırmacılar ve doktora adaylarının kurum dışından fonlanan araştırma proje başvurularında Baş Araştırmacı olmak için danışmanlarının / süpervizörlerinin / grup liderlerinin imzalı onayını almalarını beklemektedir. Bu tür proje tekliflerine ek olarak burada açıklandığı gibi bir “SRO-Trackit” talebi de açılmalıdır. (Proje Başvurusu Niyet Beyanı Formu ve onay şablonları aynı sayfadan indirilebilir.)

İmzalı onay formu ve ilişkili bir “SRO-Trackit” talebi olmadan, proje teklifinizin VPRD onayının tamamlanamayacağını hatırlatmak isteriz.

Araştırma öğretim üyesi ve doktora sonrası araştırmacı Baş Araştırmacı onayları

Araştırmacının iş sözleşmesi süresini fon başvurusunun tahmini gelecek süresi açısından değerlendirmek için imzalı bir onay formu gereklidir.

  1. Araştırmacının Koç Üniversitesi ile yaptığı iş sözleşmesinin bitiş tarihi, öngörülen proje bitiş tarihinden sonra ise, kişi bağlı bulunduğu süpervizörüne / direktörüne danışmalı ve Baş Araştırmacı rolüne ilişkin yazılı onay talep etmelidir.
  2. Araştırmacının Koç Üniversitesi ile yaptığı iş sözleşme süresinin fon sözleşmesinin öngörülen bitiş tarihinden önce bitmesi durumunda, süpervizör / direktör tarafından yazılacak bir onay metni ile, kişinin maaşının yeni proje bütçesine tanımlanması ve benzeri proje yönetim sürekliliği ile ilgili planlamanın net bir şekilde oluşturulması gereklidir.
  3. Ayrıca, araştırmacının proje yürütücülüğünü devam ettirememesi durumunda takip edilecek proje yönetim planının, onay metni içerisinde belirtilmesi gereklidir.   

Doktora adayları Baş Araştırmacı onayları

Doktora adaylarının Baş Araştırmacı olarak proje başvurusu yapabilmeleri için aşağıdaki kriterleri sağlamış ve ilgili tüm dokümanları (danışmanları tarafından imzalanmış onay formu ve “SRO-Trackit” talebi) başvuru öncesinde SRO’ya iletmiş olmaları beklenmektedir. Bu kurallar TÜBİTAK 1002, TÜSEB A grubu ve benzeri formattaki diğer projeler için geçerlidir.

  1.  Projenin doktora adayı tarafından başarılı bir şekilde yürütülebileceğine dair danışman onayının olması (TÜBİTAK 1002 başvuruları için proje konusunun, öğrencinin tez çalışması ile doğrudan ilişkili olduğunun belirtilmesi) gerekmektedir.
  2. Doktora adayının doktorasını bitirmesi için üniversitede en az 2 döneminin daha olması (içinde bulunulan dönem dışında) istenmektedir.
  3. Formda, doktora adayının projeyi yürütmesi beklenen süre zarfında 1 ayı aşacak herhangi bir yurtdışı seyahatinin olmayacağına dair doktora tez danışmanının yazılı beyanı bulunmaktadır.
  4. Doktora adayı, danışmanının proje başvurusunda resmi olarak “danışman” pozisyonunda projeye eklenmiş olmalıdır.